We hebben nieuw gereedschap: een 3D printer!

Als ontwerper is het vaak makkelijk om in te beelden hoe jouw ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien. Voor een opdrachtgever is dit echter niet altijd het geval en dus moeten we altijd proberen om zo visueel als mogelijk te werken. Niets is vervelender dan een opdrachtgever die bij oplevering iets anders krijgt dan hij/zij had verwacht. Daarom werken wij altijd met 3D visualisaties, moodboards en maquettes.

Het gebruik van maquettes neemt echter af door de toenemende digitalisering. Augmented reality is de toekomst. Samen met de opdrachtgever creëren, aanpassen en beleven van de ruimte. De techniek en kennis voor gebruik van augmented reality ligt echter nog ver buiten ons bereik. Daarnaast vinden wij het zien, voelen en beleven van materiaal minstens zo belangrijk. De maquette mag bij ons voorlopig nog blijven.

Tot op heden deden we dit traditioneel met karton, kunststof platen en lijm. Maar vanaf nu maken we het onszelf wat makkelijker. Onze nieuwe 3D printer gaat helpen om de ontwerpen vorm te geven. Een investering die niet alleen ons gaat helpen, maar vooral ook u als opdrachtgever zodat we er zeker van kunnen zijn dat ons ontwerp uw ontwerp is.

Wisten jullie overigens dat je bij een 3D printer kan kiezen uit verschillende soorten filamenten? Onze printer kan printen in ABS en PLA. ABS is een traditionele plastic, dus stinkt is ongezond en als je het in de oceaan dumpt, dan duurt het naar verwachting 500-1000 jaar voordat het product is afgebroken. PLA is een biologisch product, stinkt niet en is binnen 4-6 maanden afgebroken. Wij gebruiken dus uitsluitend PLA voor onze prints…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.